Smink och hår e på plats!




ville ha nått fint i håret och fic

c129dbbd3ae8df5b4cc7fd02b91cbc.png

Kolla varifrån!

ville ha nått fint i håret och fick för mig att jag hade lite sidenband. Men dom hittade jag inte så jag tog ett halsband...blev ganska sött tycker jag!


Några "snackisar" vi minns fr 09!


Jag har med all säkerhet glömt massa viktiga saker, men det kan jag leva med!

Har ni något nyårslöfte inför 2010? Jag tänkte i vanlig ordning börja träna mer och tappa ett dussin kilon. Ingen annan som försöker sig på det va? haha


Vad gör du om en månad?

Ja, va gör du om en månad egentligen? Förmodligen jobbar...det iskalla vädret har antingen fortsatt eller så har det istället förvandlats till enbart slask...pest eller kolera...
Vad gör jag då? Det kanske är det jag vill komma till och försöka mig på att göra er en smula avundsjuka?
Hmm...ja så är det nog :) 
Jag ligger nämligen på en strand om en månad. Var då? Jo i det enda landet som börjar på bokstaven O, nämligen Oman ;)

Om ni inte känner er speciellt avundsjuka än så kan ni få se lite bilder också så kanske avundsjukan vaknar till ordentligt moahahaha




Va jag elak nu?


ONSDAG!

När jag vaknade imorse (hmm närmare tolv) så va det tjorven på tv, det va jag ju tvungen att vila ögonen på... Sen vart det lite bråttom med att boka en nageltid men det gick bra. Ni får ett litet smakprov nu, så kommer det säkert mer bilder sedan på dom...

Sedan mötte jag upp Michaela och vi åkte till Farsta för att handla lite inför nyår...

Glitterspray och två par strumpbrallor är en måste inför nyår. Av någon andledning vill dom ju alltid gå sönder när de absolut inte får de! Jag fattar inte att ingen uppfinnare har lyckats uppfinna den o-slagbara-strumpbyxan som håller för allt? Och med tanke på att det e 2010 snart så det e ju verkligen på tiden!
Hitta lite söta muffinsformar med muffins-tryck på lagerhouse också, kunde inte låta bli!


Dagens outfit va ett bra tag sen sist


Nya kläder fr topp till tå är riktigt trevligt!
Att det finns risk att stilen påminner om Ronny & Ragge bjuder jag på ;)


Shopping talangen is back in the game ;)



Idag hade jag inga problem att shoppa, tur att det inte va någon långvarig-allvarlig - anti-shopping-sjuka jag hade!

Historian om klänningen på vift
Allt började för ca 2 veckor sedan när jag och mamma va och handla julklappar i kista. Då såg jag klänningen på mango, ville ha, men tyckte inte attt det lämpade sig att köpa när jag är ute och shoppar till andra.
Men nu me nyårs och allt så har jag känt att jag bara måste ha den där klänningen. Men att få tag på den där sabla trasan va problem. Åkte till Vällingby igår med Michaela o Anders, där påstod dom att det va den nya kollektionen som inte kommit trorts att jag sett den två veckor tidigare i kista. Då misstänkte de att den inte skulle komma till dom...skit centrum! På Mango på Sergelgatan idag lyckades jag mellan alla galna shopping-kvinnor med vassa armbågar trycka upp min mobil me en bild på klänningen i en säljares face! Och som en räddning fr gud eller allah eller jag vet inte kanske Nalle Phu så ville hon hjälpa mig trots stressen som rådde i butiken. Det visade sig att klänningen egentligen tillhör den nya vår-kollektionen och den ska inte finnas i butiken nu, bara rea varor. Men hon såg förmodligen min ångest! Hon säger att hon vet att dom har den på lagret, ringer dit, får inte tag på den hon vill, så springer och hämtar den själv! Kan ni tänka er vilken snäll människa! Och att den satt som smäcken va ju bara underbart!

Dessutom lyckades jag fynda både ett par stövlar och en jeansväst på 50% rea! Är inte det underbart! Sen shoppade jag ju lite som inte va på rea också, men inget med rysligt oanständiga prislappar, gud va jag e bra!

Nu har jag betalat alla räkningar och slängt över pengar till sparkontot också...jag måste vara perfekt! haha


äntligen har jag hittat klänningen

5337e25e07b0257d898e6599eda6dcbe.png

Kolla varifrån!

äntligen har jag hittat klänningen!


Låg humor?


Får jag inte mina shopping behov tillfredsställda blir det lätt såhär låg humor...


Klänning-Hysteri

Idag har jag varit på jakt efter nyårsklänning och det gick åt pipan! Klänningen fr mango hittade jag inte och resterande butiker hade antingen fula klänningar eller inga storlekar...kul va? Hur kan det va så svårt?
Efter en hel dag i butiker kom jag hem med ett dubbelpack me knästrumpor, är jag sjuk? För det här är absolut inte likt mig :(
Åt ett kycklinglår o en avokado till middag...men det kändes på tok för nyttigt efter misslyckad shopping så nu smaskar jag på turkisk peppar :) Jag är mer eller mindre beroende av det haha

Har suttit framför garderoben och bara stirrat på alla kläder en bra stund nu, men inget som hänger där känns rätt...allt är fult och gamalt. Man (-läs Jag) måste ha en ny klänning på nyårafton, så enkelt är det!

Annars kan jag lika gärna gå naken...


 
Melissa Horn - Kvar i nåt jag lämnat

Dessa dumma storlekar i vissa butiker gör mig smått tokig!

Är det inte konstigt, efter att ha varit ledig fr jobbet två dagar (tor-fre) så har jag tappat kollen på dagarna helt! Är det bara jag?
Imorgon ska jag och Michaela leka! Det vill säga så ska vi leta nyårsklänning till mig och annat till just nyår!

Det här är klänningen jag vill ha:

Vet inte än hur den sitter på, och tyvärr känner jag på mig att den inte är skapt för att man varken ska kunna ha rumpa eller tuttar...men jag kan inte glömma och gå vidare förrän jag provat...  Måste också berätta att klänningen är hundra gånger snyggare irl än på bilden. Och var hittade jag den? Jo, på mango!

På affärer som Mango och Zara kan jag hitta jätte fina saker till bra priser, men mer än sällan kan jag köpa dom. För dessa spanska butikskedjor gör kläder för människor utan pattar! Ja, så är det! Spanjorer blir kanske runda o kurviga på äldre dagar men när dom är unga är som slanka och form-lösa och dom kan slänga sig i väggen! Shit va det här stör mig och kan jag inte få på mig den där sabla klänningen blir jag as lack...morr! PUNKT

(Om jag skäller tillräckligt mycket på deras knäppa storlekar så kanske, ja kanske...det går)


Jul på Dalarö

Igår åkte jag till Dalarö för att fira ännu mera jul! Jag fick bla en ny digitalkamera, så nu ska jag minsann foto bomba er!!!


Ni skulle bara veta hur nyfiken Frida va på det här stora paketet hon fick av Thomas, Mia o Isabelle!

Massa snö och kyla, skönt att vara inne då.


Jag och Isabelle



Julklappar 09


Jag måste varit riktigt snäll i år för jag har fått massa julklappar! Allt är inte med på bilden...
Men det är alltså: ny rosa digitalkamera, peak tröja, 2 bondelid tröjor, pengar, muffinsformar, bodylotion, värmeskydd för håret, 2 skålar med tillhörande lock och visp fr hackman, Hello Kitty tofflor, gråa stickande knäsockar, necessär, glöggmuggar, nageldekoration, sjal, stora badlakan, presentkort på bio, överkast, pälspläd, tights, bras-tändare, choklad, rubiks kub och till sist va min bror jätte rolig och köpte en rosa toa-borste till mig...han e ju jätte skojig...eller?
Är säkert ännu mer sakert , men man glömmer ju tyvärr ibland saker

Idag hade jag tänkt att bara ligga på soffan o titta på mina julklappar och njuuuuuta!


nu börjar julklapps öppning för tr

619608f75801f5ca5f27a78cc12707cb.png

Kolla varifrån!

nu börjar julklapps öppning för tredje gången denna jul!


Annandagen

Här är det dålig uppdatering och fullt förståligt är väl det eftersom det är jul!

Först hände det något tråkigt...
Dan före doppar dagen (onsdags) så va jag och christian ute och åt med hans familj eftersom två av hans syrror fyllt år då. Efter en trevlig kväll åkte vi hem me magen fullproppad med mat... På julafton vakar jag av att christians mobil ringer. Det va hans syster som berättar att deras mamma har ramlat i rulltrappan på väg hem, hon har legat på sjukhuset hela natten och va nu hemma med hjärnskakning, fraktur i axeln och igensvullet öga..fatta att vakna upp så på självaste julafton! Vi blev såklart jätte oroliga och christian villeåka dit, men det ville hon inte.

Så vi gjorde som vi hade planerat den dagen. Ut och köpte de sista julklapparna och vid två va vi hemma hos mamma. Helt sjukt va mycket blickar man får på sig bara för att man har på sig en tomteluva, det är ju juligt! Isabelle hade blivit ännu större och super gosig o glad, jag satte världsrekord i att få henne att skratta genom att kasta upp en valros i taket tusen gånger, det va så kul att hon blev helt röd i ansiktet och jag va tvungen att sluta så hon kunde andas. Det roliga va att hon inte tittade på valrossen ja kastade, utan bara på mig...så jag måste va en riktig tok-faster! haha Det kan jag leva med!
Jag och mamma hade gjort iordning massa god mat, det blev jätte lyckat. Såklart va det mycket av det traditionella som sill, sillsallad, skinka, köttbullar, lax...ja you name it. Men vi hade också gjort crustader med stuvade kantareller och crustiner med avokadocreme och kräftstjärt. Mmmm himmelskt!

Idag ska vi till pappa på Dalarö och fira mera jul, hoppas det inte blir julmat för det börjar jag bli riktigt trött på... Men mera julklappar blir det, jag älskar julklappar! Både att ge och få!


nu är det dags att börja äta!

0-3999b129847eb89903fe1b76aceda097.png

Kolla varifrån!

nu är det dags att börja äta!


hur kan en tomteluva vara så locka

0-6e2459869f1046422612af8b72224904.png

Kolla varifrån!

hur kan en tomteluva vara så lockande att stirra på en dag som denna? Jag tycker iaf att jag är super gullig i den haha


god jul! Hoppas ni får massa god m

482863634789ecaee40d1bc39ecb6395.png

Kolla varifrån!

god jul! Hoppas ni får massa god mat och stora paket!


jag kunde inte låta bli att köpa e

0-12985ef8f46dbfff23073f36846c53f7.png

Kolla varifrån!

jag kunde inte låta bli att köpa en gigantisk jul-en,så fin!


Snabb summering av dagen

Full fart hela dagen.
¤ Började dagen med att slå in lite julklappar.
¤ For jag iväg till Kungsholmen för att hjälpa mamma med in-handlingen av all julmat, oh va gott det ska bli! Vi hann även med att knalla i västermalmsgallerian och fika.
¤ Sedan mötte jag upp emelie som råkade va hemskt förtjust i ett par solbrillor jag köpte i somras som jag inte tycker om. Dom är korall färgade och ganska coola, men de är för mycke på mig! Emelie åker till Sharm el Sheik på tisdags så hon fick mina solglasögon, roligare att hon andvänder dom att att dom ligger o dammar hos mig.
¤ Tog en kort promenad me Emelie till centralen.
¤ Åkte till ringen.
¤ Köpte mer julklappar.
¤ Gjorde iordning julskinkan ;)
¤ Åt julskinka-mackor o julmust till middag mumsfillebabba ;)
¤ Slog in alla paket
¤ Ont i ryggen och kollar på tvåan av änglagård....

Ja, så såg min dag ut...kommer nog somna ovaggad!


Nu har jag slagit in paket i flera

6ec9061ad08b074fa76f2289d25b2758.png

Kolla varifrån!

Nu har jag slagit in paket i flera timmar...va ganska kul först men nu börjar jag ledsna! Men trots alla presenter så har jag några kvar att köpa. Gjorde ordning julskinkan också, så det blev skink-smörgåsar och julmust till middag!
Mys!


Doris blev sjukt lycklig för sin f

0-69380f9c15b2141d2060afd12bacd1ae.png

Kolla varifrån!

Doris blev sjukt lycklig för sin fina tomteluva jag gav henne i för tidig julklapp! Så söt!


Kan den här förkylningen bara inse att den ska döden dö!

Igår jobbade christian sent och när han va påväg hem ringde han o fråga om det va ok om tommy hängde me, självklart va det de. Sen kom fredde också och han njöt för fullt av mina muffins :) Grabbarna skulle ut och jag låg som en övermogen banan på soffan med mitt nya ica-kort framför mig och kände mig hemskt vuxen. Dom behagade att lämna mig ifred vid ett tiden på natten...hyggligt va ;) Somnade så sött!
Vakna ock kände mig bakis medans christian skuttade ur sängen! Hur orättvist e inte det på en skala? Jag hade inte ens luktat på en öl! Treo vart det iaf för julklappar skulle inhandlas!
Imorgon tror jag att jag ska hem till mamma och hjälpa henne med julmaten (och kanske julbak) inför den stora dagen!


så mycket vuxen-poäng!

-814e56a2e8c1fc642020702da01d196.png

Kolla varifrån!

så mycket vuxen-poäng!


jag hitta bästa butiken för party

0-2662bbc5da1de27c2eded0c56e7dced7.png

Kolla varifrån!

jag hitta bästa butiken för party prylar! Va mest kineser där inne som tyckte jag va tokig när jag garva läppen av mig åt alla fina hattar medans dom shoppa nudlar!


Det verkar som att jag aldrig kan

6a7089664a1d5a54c603f6c4b6a4407d.png

Kolla varifrån!

Det verkar som att jag aldrig kan sluta köpa julklappar! Det är ju så roligt trots huvudvärk och rinnande näsa!


Kladdiga black&white muffins, sååå gott!

49b157304820606a7fbd20989a6768aa.png

Kolla varifrån!

oväntat att det blev muffins va? Haha inte det vackraste men kanske de godaste!













Recept på kladdiga black and white mufffins
200 g smält smör
4 ägg
6 dl socker
3 dl mjöl
2 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
5 msk kakao

Vispa ihop ägg, socker, mjöl, smör och salt. Häll över hälften i en annan bunke. Blanda i kakao i den ena och vaniljsocker i den andra.
Klicka ut vaniljsmeten först i muffinsformar (som är placerade i muffinsplåt), sen chokladsmeten över. Grädda i 175-200 grader i ca 15 min.

Det va meningen att jag skulle sätta en bit vitchoklad i mitten av varje muffins innan gräddning, men guss what...JAG GLÖMDE DET SÅKLART!

Men super gott blev det ändå :) Testa!


nu är det slut på veckan, det är dags för fredags myyyyyys!

Jag är så hemskt trött, vill däcka i sängen ett tag men då hoppar hela min dygns uppfattning upp...bättre att sysselsätta sig och lägga sig i tid ikväll!

Frågan är: Ska jag testa det nya muffinsreceptet (super kladdiga choklad och vaniljmuffins) eller ska jag slå in julklappar?

hmmm...kan leka lite framför datorn medans jag funderar... Kan jag göra båda sakerna kanske?


Veckan har flygit iväg och gatorna är fulla me snö

Veckan har verkligen gått fort. Vet inte riktigt var den tagit vägen, men fullt upp har jag haft så det är med är nog svaret.
Vi hade terminsavslutning idag och precis som jag misstänkte så blev föräldrarna väldigt rörda av filmen vi visade och jag såg att en satt och torka tårar för fullt, fint.
Fick julklapp av barn o föräldrar...en rosa blus fr odd molly :) En flicka har frågat oss snart i två veckor vilka favorit färger vi har, nu ser vi lite klarare vem/vilka hennes fråga kom ifrån egentligen.



Vintern kom med buller och bång i år. Nu finns det massa snö och vem kan låta bli att göra snöänglar! Men för guds skull, ät inte gul snö!


Personalmöte med julmys

Idag hade vi personalmöte tillsammans med en annan förskola.. Under det mötet skulle jag o en fr andra stället prata om genus och få igång en diskussion om det...hmm...nja, kändes väl lagom kul (inte alls med andra ord, eftersom jag träffat henne jag skulle ha det med en gång!). Diskussion vart det iaf och många verkade uppskatta det så det gick relativt bra.
Personalmötet avslutades med lite god mat och vin :) Nice!
Imorgon ska vi ha terminsavslutning och jag hoppas att Michaela får till slut finishing på filmen som kommer att visas... Det är en film på barnen i deras dagliga lek hos oss, och jag vet att den kommer bli otroligt uppskattad. Jag höll nästan på att börja böla när jag såg delar av den idag! Men jag är ju ganska blödig, men det är föräldrar också så någon tår blir det e all sannolikhet :)


huset är klart!

0-78c9bd4d9c40f0dad485b70d792e78de.png

Kolla varifrån!

huset är klart!


en mysig blomgrupp behöver inte va

2d6d126569cc1070a30ee903f0af0f3e.png

Kolla varifrån!

en mysig blomgrupp behöver inte vara speciellt komplicerad. Lite lökar, mossa och varför inte kanelstänger, så blir det jätte fint! Eller så känner du dig för dagen lite trött och väljer att gå in i närmaste blomaffär, pynta 150kr och så har du det fint. I lägenheten sprids snart en doft av julig hyacint! Ibland behöver man inte knöla till det med än nödvändigt.


julklapps shopping med mamma ledde

0-16eee361d05ada393107a1792ba40a4a.png

Kolla varifrån!

julklapps shopping med mamma ledde till att jag blev med ny klänning!


jag får dagens timmar på jobbet at

-8e66d0c306a8cc68bd66d7d9c5d13b5.png

Kolla varifrån!

jag får dagens timmar på jobbet att försvinna lite fortare genom att knepa ihop ett pepparkakshus...


Try to get over it :)

Va lite tung i huvudet när jag vakna vid tolv. Ett oerhört sug efter cola tvingade ut mig i dagsljuset...
På vägen gick vi förbi espresso house och köpte latte o lusse bulle, bästa frullen ;)

Med cola och tacos i magen känner jag mig som en människa igen! Och lockarna, ja dom är kvar..hehe


Julfesten

Igår va jag och Christian på Maries o Thereses årliga julfest. Va första gången jag hade möjlighet att komma eftersom vi flyttade förra året vid det tillfället. Fatta, vi har bara bott här ett år, känns som att vi alltid bott här! Tiden i hemska Visättra är som bortblåst och tack för det!

Festen blev jätte trevlig och något man sent kommer glömma.
Dom hade gjort så fint med bordsplacering med pepparkakor! Under varje pepparkaka låg ett hemligt personligt uppdrag. Mitt va att jag skulle utmana någon på en botten upp...inte så svårt som tur va! Christian skulle hålla tal och han lyckades med det också :)
Jag kände typ inte en kotte där men alla va jätte trevliga och kvällens timmar bara försvann! Alla hade med sig en varsin julklapp, 16 st totalt. Man fick dra ett numer och den som hade nr 16 fick börja med att välja paket. Den som öppnade efter det fick välja om de ville öppna sitt paket eller om dom ville byta med någon annans paket som redan va öppnat...så det vart en del byten och fram o tillbaka...huvudmassagen va nog den mest eftertraktade!
God mat, trevliga människor, mycke skratt och alkohol. Tog taxi hem o låg i sängen strax efter tre! Bra jobbat ;)

Och det där me att ta det lugnt..gick sådär. Men jag mår prima!


Gårdagens outfit vart en favorit i repris ;)




Bakis Berit here we go

Börjar kvickna till nu. Blev verkligen en lyckad kväll igår :) Ska äta lite tacos snart så får ni säkert lite bilder efter det...


vacker utan spackel? pyttsan, det fick ni ju en bild på i förrgår när jag va döende...


Sminket är på plats, på tok för översminkad egentligen för dagsljus men jag va ju tvungen att anpassa för kvällen, palla sminka om sig!
Nu drar jag på mig ett par tights o en oversize t-shirt och springer ut för att göra de sista ärendena inför kvällen. Så kan jag ägna resten dagen till att pröva kläder och locka håret....hihi


FIN!


Är den inte fin? Och dessutom vårdar den ju allas språk. När jag jobbar så händer det inte att jag svär, jag liksom bara stänger av det. Men privat kan jag göra det, fast jag vet att jag egentligen tycker att det låter illa. Vet inte varför man gör det., men fult är det speciellt om det är barn nära tycker jag. Men jag är glad att jag kan stänga av det, för jag vet att det är många som inte kan det. Och då kanske en sån här burk skulle passa bra som hjälp på traven!


På bena igen!


Feberfri igår kväll och lika så när jag vakna, underbart! Fick kaffe på sängen och strosat runt ny-duschad i morris och vattnat blommor och putsat upp de stövlar jag förmodligen ska ha på mig på julfesten ikväll. Solen skiner och det känns som en underbar lördag.
Men snart är det dags att sätta fart. Tvättstugan fram till ett (den tar snälla christian hand om), sedan måste vi till systembolaget och sen köpa två julklappar för 50kr st som va ska ha med oss till Maries och Thereses julfest. Så svårt va man ska ha på sig, ingen aning va de andra kommer ha och jag vet inte heller hur mycket folk det blir eller hur många jag känner som kommer...
Känns som en kväll full av överraskningar och julmat (dessutom får man ju en julklapp hihi)! Men jag ska försöka ta det lugnt, har ju precis blivit frisk och förkylningen har jag kvar. Men vi får se hur det går med det...hehe


Lucia


Imorgon är det Lucia men idag missade jag Lucia firandet på jobbet pga att jag är sjuk...suck...
Men Michaela ringde nyss och berätta att det hade gått jätte bra. Alla föräldrar stod ute på gården och väntade och precis när luciatåget med alla barn kommer ut så började det snöa, förstå va fint!!! Åhhh jag är så ledsen att jag missade det....snyft... Men jag blir precis lika ledsen jag blir för att jag missade det bir jag glad för hur lyckat det blev!


tråååkigt, vad ska jag göra?

Det är så tråkigt att bara ligga hemma och vara sjuk...så fort man försöker göra lite nytta och städa eller något annat tidsfördrivande så mår ja ju bara ännu sämre! Lika bra att ligga som en grönsak här på soffan, tycka synd om mig själv och vänta på att christan ska komma hem med glass till mig.

Kollade på gårdagens avsnitt av Paradise på datorn, men va ska jag göra nu? Inte ens Våra bästa år på tv...det brukade vara min Sjuk-Serie. Man kunde liksom missat ett års program men ändå komma in i det på 5 min! Har det slutat gå? Sova kan jag inte heller...

Under tiden jag funderar ut något bättre så lyssnar jag på min nya favorit låt
Keisha - Tik Tok


VAD BRUKAR NI GÖRA NÄR NI ÄR SJUKA OCH HAR TRÅKIGT?


Sjuk, men jag vet att jag är saknad!

Igår när jag vaknade mådde jag sjukt illa, men som vanligt fick jag för mig att den va ren inbillning eftersom jag skulle ha ett utv-samtal som jag drog mig för OCH inskolning. Men det blev inte bättre under dagen...under vilan spydde ett barn och det va först då jag nog insåg att jag kanske inte va speciellt frisk. Eftersom jag redan va "förbrukad" så tog jag hand om den lille sjuke, samtidigt som jag mådde på tok för illa för att våga mig hem på egen hand. Gick hem en timme tidigare än va jag skulle iaf och la mig i sängen me mina 39 graders feber...där har jag legat i en pöl av svett fram tills nu (mindre gulligt men sant). Bra mår jag inte nu, men bättre tror jag.

Jane ringde för en stund sedan, hon hade fått reda på att jag va sjuk och inte kunde hänga med ut och äta ikväll. Jane tyckte jag skulle passa på att njuta av att vara hemma och vi kan ses mycke sedan under julledigheten. Med tanke på hur mycke jag och michaela slitit ut den terminen måste den ledigheten bli jätte skön för oss menade hon. Såklart det blir skönt me ledighet, det är det ju alltid. Men trots att den här terminen har lett till bra mycke ansträngning så har jag haft så himla kul. Jag tror det är få människor som har så kul på jobbet som jag och Michaela haft den här terminen och det är jag jätte glad för! Därför känns det väl lite extra piss att avsluta med att vara hemma en dag som egentligen är så viktig och jag skulle behövas där.

Men att vara behövs på arbetsplatsen och saknad för den jag är känns j-vligt bra också måste jag säga haha


give me fever! Ja nu ligger ja

0-2a506483c31be4c15393e441f4f3b706.png

Kolla varifrån!

you give me fever! Ja nu ligger jag däckad i sängen med 39graders feber! Life is a bitch! Jag har absolut inte tid med det här! Sjuk under inskolnig och lucia firande är näst intill oförlåtligt! Nu står jag i fet skuld till michaela haha många muffins blir det!


ack ack ack...

hmm...ja nu va det så här...att det där så kallade "måndags-krämporna" jag hade som jag påstod va att kroppen trotsade...det va inte bara trots...den va en hejdundrans förkylning, IGEN! Blir så trött på det här! Och veckan är självklart fullbokad och det finns inte en lugn stund!
Inskolning och utv-samtal. Middag me Michaela, Sandra och Jane på fredag. Och på lördag ska jag på Maries och Thereses julfest...
Sen ska jag shoppa julklappar också!
HUBBIDO!

Därav den dåliga uppdateringen!

Tänk positivt så blir det positivt

Mina fötter är helt slut...jag har julklapps-shoppat me christian! Nu är jag nog snart klar med hälften av alla presenter :)
Inskolning idag, hade bara lite visning och ren info för föräldrarna. Va en super söt liten prick som precis lärt sig gå! Men en tuff vecka blir det...michaela va tvungen att gå efter rasterna, hon är super förkyld och febern gick inte att hålla borta me treo längre. Hoppas hon mår lite bättre imorgon iaf!

Nu sitter jag här och snörvlar efter att jag fått i mig en supersmarrig Delizia (pasta-rullar me ost skinka zucchini och basilika). Ikväll ska hälla i mig brämhults apelsin och jordgubbs juice och hoppas på att c-vitamin kicken ska slå ut förkylningen som smyger sig på idag! Man kan ju allt försöka :) Skulle michaela ha smittat mig skulle jag ha insjuknat redan i helgen eller förra veckan, det här är bara ren trots av kroppen för att det är måndag, säger vi iaf!

Sånt här skit tror jag inte alls på!

Ikväll ska jag titta på ullared, csi och paradise hotel. Imorgon ska jag ha träningsvärk i kinderna av allt smajlande till de nya föräldrarna haha Bättre än ingen träningsvärk!
Ha en underbar kväll!


Vilken mysig ljuslykta!


Hitta den via en blogg på blogg.se. Så otroligt mysig! Finns i andra träd också om man mot förmodan inte skulle gilla detta... Finns att köpa här, är det inte ett bra julklapps tips? Lite dyr ljuslykta kanske, men sååå mysig!


ojojoj bloggaren erika på besök i paradise hotel

Nu rör det om i grytan! Paradise hotel får en ny deltagare i kväll. Den nya tjejen är bloggaren Erika Johnson som har varit förlovad med musikproducenten och "Idol"-jurymedlemmen Andreas Carlsson. Paretplanerade ett storslaget sommarbröllop och Erikas bröllopsklänning ska ha kostat 65 000 kronor. Menförlovningen bröts, paret gick skilda vägar och Andreas Carlsson sålde senare klänningen på auktion.
Erika är emun mot utslagning i sin första parcermoni och det betyder att alla de andra " gamla tjejerna" som är insyltade i pakter sitter löst moahahhah Va jag göttar mig åt denna sliskiga dokusåpa!

Riktigt juliga naglar? Vart går gränsen?

Idag är det andra advent och jag funderar på om jag ska fixa mina naglar riktigt juliga till den stora dagen! Men jag vet inte, kan ju ganska lätt bli överdrivet...iaf i alla andras ögon!

Så som de här naglarna...ni tycker säkert jag är jätte knäpp nu, men jag skulle lätt vilja ha det ett par dagar, sedan skulle jag tröttna! Den skruvade julgrans-nageln är ju bara sååå häftig, men jag vet ingenstans i Sverige man kan göra sånna...i usa finns det väl både här o där, men Sverige är ju torftigare!
Men, jag vill absolut inte ha jul-naglar på nyårsafton, det är jätte viktigt! Då ska det inte va några gulliga snögubbar utan massa glitter o lite mer stilrent! Och nu undrar väl ni vad som är stilrent i mina ögon om jag tycker det ovan är fint, och det kan ni undra...huvudsaken är att jag vet va jag menar och tänker :)
Jag älskar långa naglar och nagellack i roliga färger som får mig att le, och glitter det är jag verkligen såld på haha
Nu ska jag göra mig i ordning för sängen. Imorgon blir en jobbig dag...inte nog med att det är måndag och jag börjar sju, så är det så att michaela ska ha samtal och jag ska ha en ny inskolning! Wohooo Har varken träffat barnet eller föräldrarna än, så det blir spännande, och jobbigt kan jag lova!


Julbord på Kungsholmen

Christian va inte med och hjälpte till med flytten igår för att ha va på julbord med sitt jobb. När jag satte mig i taxin igår och skulle åka hem tänkte jag att nu kan jag minsann ringa (ville inte ringa och tjata på han hela kvällen). Och kan ni tänka er att han hade precis satt sig i en taxi då me haha Mötte han utanför porten...han hade druckit 6-7 öl sa han..hmm..jag hade druckit 6, och va bra mycke vaknare än va han va..hahha...han lyckades slingra sig genom att säga att jag va jätte duktig :)

Idag va det dags för julbord (igen för hans del)! Va otroligt bra, och Melker kom utklädd som tomte! Isabelle fick två paket av han ;) Innan vi gick dit så möttes hela familjen upp hemma hos mormor. Hon fick en blomma av mig och christian och vi drack en glas champagne När vi skulle gå va jag tvungen att gå o kissa först, men det verkar ingen hört för när jag kommer tillbaka slänger dom precis igen dörren och har låst gallergrinden! HALLLÅ! VA GÖR NI? SKA NI LÄMNA MIG??? :( Som tur va så hörde dom mig annars hade jag väl suttit där inlåst för mig själv och smuttat på skumpa halva dagen... Verkar som att sötnosen Isabelle snor all uppmärksamhet haha Och det är ju inte speciellt konstigt så söt som hon är!

Det va Isabelles första restaurang besök och det gick jätte bra. Men hon vart väldigt trött i slutet men snälla christian gick runt och bar på henne så att hon somna ;)


flytten till stureby

Igår hjälpte jag michaela och anders med deras flytt till stureby. Michaela flyttade över sina saker tillsammans med sin familj tidigt på morgonen, sedan mötte jag upp henne för att handla på systemet....det är ju livsnödvändigt när man flyttar! haha Lägenheten va jätte fin. Jag hjälpte till att packa upp en hel del i köket, fifasen va mycke glas dom hade! Borde vara olagligt att äga mer en tre olika ikea glas!

Vi lyckades trolla fram bord, matta och kuddar i vardagsrummet så man kunde sitta någonstans efter de andra hade lämnat tillbaka flyttbilen och köpt pizza. Blev ju lite "kina-stuk" utan soffa eftersom dom inte köpt någon ny en så länge. Men julbocken rolf kom på plats på en gång, och självklart va dom tvungna att kolla att fifa spelet fungerade som det skulle...ZzZzZzZzZzzzzz...boring! Men inte så länge, sedan kolla vi på playa del sol, det va jätte kul. Jag har aldrig sett det förut, vilken miss!
Tog taxi he och somande så sött...


Isabelle gillar mest att stå, och

64c0e7ac3b3e376a55cecba7ff046602.png

Kolla varifrån!

Isabelle gillar mest att stå, och att följa fasters skumpaglas med blicken varje gång jag ska ta en klunk!


dagens outfit löstes genom att jag

0-5498b45fee21f4d7cb9f3e7ada8e5301.png

Kolla varifrån!

dagens outfit löstes genom att jag snodde en av christians skjortor, fan va påhittig jag är! Nu ska jag iväg och hjälpa michaela och anders med flytten till stureby!


möte, starka dofter och ett fult troll dessutom!

Började morgonen med genus-möte på en en annan förskola inom enheten. Kände inte en kotte så det kändes lagom peppande...men jag fick en bulle och kaffe, då blev jag glad och kunde babbla lite och leka otroligt kunnig och bra hehe...begåvade gissningar kan man komma långt me...haha nä, ja skoja! Eller lite iaf...

På bussen hem så fick jag för mig att han som satt brevid mig lukta insekts-spray och satt och försökte komma på bra sätt att andas på utan att han skulle märka...är inte det konstigt? Att man inte bara kan ställa sig upp eller byta plats för man inte vill att någon ska märka och kanske ta illa vid sig?
Jag är en sån som kan dränka mig själv i parfym och tycka jag själv doftar hur smaskigt som hellst. Men så fort någon runt omkring mig har på sig en parfym jag inte gillar eller bara luktar allmänt illa, typ tåbira, curry(jag verkligen hatar både doften och smaken av curry!), vitlök eller bakfylla, då är jag nära att kvävas för jag sitter och håller andan och är helt blå i fejjan!

Luktar någon däremot spya, piss eller svett på bussen har man inget val...det är bara att byta buss, spelar ingen roll att någon blir sårad -JAG DÖR FÖR FASEN!

Men om någon skulle störa sig på min parfym rinner det av mig likt vattnet på en svan :) Jag doftar alltid gott, punkt slut! haha

För övrigt har jag julpyntat hemma idag (jul doftar gott, eller hur)! Christian envisades med att ställa fram ett skit fult troll vid sin säng (VAD HAR DET MED JULEN ATT GÖRA???)...det är fult och skrämmande...verkar tyvärr inte som att jag kan övertala honom att ta bort det. Dessutom tycker han det är jätte kul att det stör mig(vilken typ va?)! Antar att jag helt enkelt får övertala Doris att käka upp det där fula trollet för jag står inte ut med att se det!
Moahahha jag är sååå lömsk


griljerad lax!

65c9a985fc9393736a482ba7eea10aed.png

 













Dagen middag blev till att testa något nytt, alltid spännande ;) Och vem ska man sno receptet av om man vill att det ska smaka bra, jo Leila såklart ;)

Griljerad laxsida

8 portioner

  • 1 sida färsk lax med skinn
  • flingsalt & svartpeppar från kvarn
  • 2 dl apotekets senap original
  • 2 ekologiska äggulor
  • 2 msk Coleman’s senapspulver
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl ströbröd
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Torka av laxsidan ordentligt med hushållspapper och gnid in den med flingsalt och svartpeppar.
  3. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper med skinnsidan neråt.
  4. Blanda senap med äggulor och fördela över laxen.
  5. Blanda senapspulver, strösocker och ströbröd.
  6. Strö blandningen över laxen.
  7. Griljera laxen i cirka 10 minuter tills den fått en gyllene färg.

Den här griljeringen funkar även bra till julskinkan. Griljera i 225 grader tills färgen är gyllene.

Smakade riktigt gott, testa! Jag serverade med ris, råkost sallad och ärtskott. Men jag hade inge lust att käka det hela veckan så därför halverade jag receptet. Jag tog min favorit senap också, orka köpa en okänd på apoteket! 
Nu har jag middag till imorgon också, toppen!




RSS 2.0