griljerad lax!
Dagen middag blev till att testa något nytt, alltid spännande ;) Och vem ska man sno receptet av om man vill att det ska smaka bra, jo Leila såklart ;)
Griljerad laxsida
8 portioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Torka av laxsidan ordentligt med hushållspapper och gnid in den med flingsalt och svartpeppar.
- Lägg den på en plåt med bakplåtspapper med skinnsidan neråt.
- Blanda senap med äggulor och fördela över laxen.
- Blanda senapspulver, strösocker och ströbröd.
- Strö blandningen över laxen.
- Griljera laxen i cirka 10 minuter tills den fått en gyllene färg.
Den här griljeringen funkar även bra till julskinkan. Griljera i 225 grader tills färgen är gyllene.
Smakade riktigt gott, testa! Jag serverade med ris, råkost sallad och ärtskott. Men jag hade inge lust att käka det hela veckan så därför halverade jag receptet. Jag tog min favorit senap också, orka köpa en okänd på apoteket!
Nu har jag middag till imorgon också, toppen!
Kommentarer
Postat av: Ellinor
Recept uppskattas:)
Trackback